LEGIO XII RAPAX

ONS AANBOD

Do ut des

Legio XXI Rapax is de verwezenlijking van onze passie voor het oude Romeinse leger en is bovendien ook erg leuk. Wij proberen onze kennis en ervaring te delen door deel te nemen aan grote Europese re-enactment festivals over de oudheid (zoals bijvoorbeeld in: Rome, Nijmegen, Xanten, Kalkriese, Rankweil, Velzeke, Koblenz en Nowa Slupia). Wij geven ook, in Romeinse kledij, geschiedenislessen op scholen, lezingen aan universiteiten, werken samen met musea, maken films en advertenties, spelen mee in muziekvideo’s, werken mee aan foto sessies of publicaties (check onze fotogalerij)

Wij kunnen helpen in de organisatie van re-enactment evenementen, adviezen geven of raadgeven op het gebied van historische correctheid.

  • Voor hen die re-enactment evenementen organiseren, kunnen wij shows aanbieden over het kampleven van een Romeinse legionair, de kleding en uitrusting van een legionair tonen, gevechtstechnieken en excercities laten zien, veldslagen leveren met andere groepen van legionairs of barbaren, een slavenmarkt organiseren, gladiatorenshows, enzovoort. Aan sommige onderdelen kan het publiek actief deelnemen, om zo directe ervaring op te doen.
  • Wij halen banden aan en wisselen kennis uit met andere Romeinse re-enactment groepen. Wij werken samen met universiteiten, scholen, musea en gespecialiseerde media om verschillende onderwijsprojecten voor kinderen, jongeren en volwassen te maken.
  • Wij voeren projecten uit op het vlak van experimentele archeologie, door bijvoorbeeld het organiseren van kampeerexpedities in bossen, winterkampementen enzovoort. Wanneer jij dapper genoeg bent, nodigen wij jou graag uit om hieraan deel te nemen!
  • Wij doen mee aan verschillende film, foto, theater en uitgevers activiteiten. Wij hebben ervaring in deelname aan reclame projecten en het organiseren van team-building activiteiten
  • Wij verhuren de historische uitrusting van Romeinse legionairs, de kledij van Romeinse burgers, enzovoort.

We staan open voor nieuwe uitdagingen, ideeën en voorstellen. Test ons!